Sammanfattning av slutet av 2022

Trädgårdsåret slutade tidigt förra året. Tur att trädgården överlever ändå. Det blir dock en hel del att göra i år, inte minst väldigt mycket mer ogräsrensning och beskärning än ett normalt år. Inget av det som skulle förökas blev heller gjort, så vi ligger lite efter plan.

Passionsblomman trivdes ovanför dammen
Värmen gav oss ett mycket gott och sött fikon
Nere i ån sänkte de vattnet.

En insatts gjorde vi dock på hösten då vi ordnade en ny irisbädd i slänten ovanför den gamla. Vi får hoppas irisarna överlever vintern. De vilar nu under ett granristäcke.

Förhoppningsvis blir det en till bädd ovanför denna till hösten. Vi är inte helt klara här heller. Här i  början på rabatten ska vi ha några trappsteg och på andra sidan stegen ska rabatten förlängas och gå i hop med irisrabatten framför pergolan. Det är bland det första som ska göras i vår.

Men nu har vi vinter så nu är det bara lite beskärning som sker. Och så lite frösådd. Och så lite drömmar och planering.

En snöbild från tidigare i vinter. Nu har vi bara is.

Ett svar på ”Sammanfattning av slutet av 2022”

  1. Jag beundrar är så mycket ni åstadkommit på några få år. Det ojämna vädret med den långa hösten påverkar ju all natur. Glad att se de här bilderna och lycka till men kräv inte för mycket Njut lite också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *