En regnpaus

Nu har vi några dagars regn framför oss, och som det behövs. Det vräkte ner för två dagar sedan, men det var för kortvarigt och märktes inte alls i i jorden igår när jag till slut rensade i danske rabatten. Jag blev helt översållad med förgätmigejfrön, men nu är det rensat och man ser perennerna ordentligt. Nu hoppas jag att jorden blir lite fuktig och att det sen blir uppehåll så jag kan plantera allt som ska ner här.

I rosenträdgården har fler rosor slagit ut. Thomas har fortsatt att tugga grenar, där fliset läggs i gångarna här och i köksträdgården.

Längst ner har lady Emma Hamilton, the crocus rose och Jacques Cartier börjat blomma.

I raden ovanför har Ghislaine de Feuerwerk, lady Salisbury och wild Edric slagit ut. Vi kommer göra en förändring i höst eller i vår, där Ghislaine de Feligonde ska få en plats på andra sidan trappan sett från Ghislaine de Feuerwerk.

I mormorsträdgården fick vi en liten blomma på en mycket liten Gloire de Dijon. Den har inte hämtat sig sedan flytten. Vi får se om extra uppmärksamhet kan få den att må bättre. Bredvid har vår första itoh-pion slagit ut.

 

Gloire de Dijon
Itoh-pion Bartzella
Leverkusen

I halvcirkeln blommar Leverkusen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *