Äntligen barmark igen

Igår täckte snön fortfarande marken efter att det snöat flera dagar. Planen för trädgårdsarbete under påskledigheten fick ges upp. Tack vare regn i natt och värme och mer regn idag så är det nu barmark igen. På eftermiddagen sprack det upp och vi fick lite efterlängtat solsken. Plötsligt var det inte längre vitt under äppelträdet, utan blått. Det surrade av massa bin som var lika nöjda som jag.


Krokusen klarar sig ju bra i snön, liksom julrosorna så det finns fler färger i trädgården.

Någon har bökat runt blad de jordslagna krukorna, och några krukor saknas till och med. Men det får jag ta tag i en annan dag.

Påskledigheten har vi fått ägna åt frösådderna i stället. Aubergine, paprika, chili och tomat är omskolade och idag sådde Sam lite solrosor.

Det blir kanske att investera i lite mer belysning till nästa år. Bara det blivit lite varmare i källaren så kan tomaterna komma ner dit. Just nu står lite perenner där som nog kan komma ut i odlingstunnel. Snart är det dags att så gurkor och melon, men med lite planering får vi nog plats. Så är det ju kålen som ska sås om några veckor, och majsen behöver nog lite extra värme och så pumpa och squash. Men purjolöken kunde man sätta ut i april, läste jag, bara den har lite skydd. Kanske har jag tagit mig vatten över huvudet i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *