Backsippans tid

I gravarna har backsippan slagit ut. Den mest taktila blomman i trädgården. Vi har fortfarande lite perenner att klippa här.

Solen har strålat från klarblå himmel, och vi är inte riktigt vana vid 23 grader ännu, så det har varit lite svettigt. Men vi har fått ganska mycket gjort. Matlanden är rensade, potatisen satt och den sista minikiwin Chang Bai har planterats i kvadraten bredvid druvorna.

I morgon ska det bli kallare och regn, så då ska vi städa i odlingstunneln.

Vitsipporna blommar på.

Vid rosengången har pärlhyacinten börjat blomma, Ocean Magic.

I gula rabatten blommar narcisserna.


Ovanför gula rabatten, blir jag lika förvånad varje år att kungsängsliljan klarat sig. Jag tycker det borde vara för torrt här, men jag är glad att den inte tycker det

Annars har vi idag förberett en ny bädd i rosenträdgården, som binder ihop den övre bädden med den längst till vänster med Rose de Rescht och Wild Edric, Om det inte regnar för mycket i morgon, och jag inte är för stel efter dagens insats, ska Pipar Hans och Tuscany Superb planteras där i morgon. Och så får vi se om vi får ner purjolöken i matlanden, och så kan vi så bondbönor och palsternacka, och så… Eller så blir det bara odlingstunneln.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *